Zoeken
Kies uw taal

Patiëntenvoorlichting

Patiëntenbrieven

Er bestaan voor een groot aantal on­derwerpen zoge­naamde patiëntenbrieven, die zijn opgesteld door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Over het algemeen zal de dokter zelf het initiatief nemen u deze mee te geven, maar u kunt er natuurlijk ook om vragen.

Op internet is veel informatie beschikbaar over medische onderwerpen. Soms is dit goede informatie, maar de informatie op internet is lang niet altijd betrouwbaar en correct. U kunt met ons nagaan of informatie die u op internet gevonden heeft betrouwbaar is en betrekking heeft op uw situatie. Soms kunnen wij u ook adviseren waar u op internet betrouwbare informatie over een bepaald onderwerp kunt vinden.

Sinds enige tijd heeft het NHG een mooie en duidelijke website gelanceerd met goede informatie over ziektes, adviezen en voorlichting. Deze website is zeer aan te bevelen: Thuisarts.nl

Thuisarts.nl

De website Thuisarts.nl is gemaakt door huisartsen en bevat informatie over ziektes en gezondheid.
Deze informatie is onafhankelijk, betrouwbaar, actueel en wetenschappelijk onderbouwd.
Op Thuisarts.nl kun je op verschillende manieren zoeken, zoals op zoekwoord, op lichaamsdeel of via een alfabetische lijst.
Elk onderwerp begint met een korte samenvatting. Als je verder klikt, krijg je antwoord op vragen als:
Waardoor komt het? Kan het kwaad? Wat kan ik er zelf aan doen? Hoe wordt het behandeld? Wanneer moet ik contact opnemen met de
huisarts?

Helpdesk digitale zorg

De helpdesk digitale zorg heeft als doel digitale zorg toegankelijk te maken voor iedereen.
Ze geven u persoonlijke ondersteuning bij het (leren) gebruiken van digitale instrumenten, zoals: inloggen met DigID, werken met de apotheek applicatie, MGN, spreekuur online, etc.

Via deze link komt u op de website van de helpdesk digitale zorg.

Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.