Zoeken
Kies uw taal

Herhaalrecepten

Herhaalrecepten kunt u online aanvragen via MijnGezondheid.net
Dit heeft onze voorkeur.

Herhaalrecepten gelden alleen voor chronische medicatie.

Als u de medicijnen telefonisch wilt bestellen toetst u 2 zodra u verbinding heeft met onze praktijk. U krijgt dan vervolgens te horen dat u de volgende gegevens moet inspreken na de pieptoon:

  • Uw naam en geboortedatum.
  • De naam van het medicijn, de sterkte (hoeveel mg bijvoorbeeld) en de hoeveelheid.
  • Of u de medicijnen bezorgd wilt hebben.

Als u klaar bent met inspreken kunt u de verbinding gewoon verbreken.

Als u het gebruik van de herhaalrecep­tenlijn lastig vindt schroom dan niet om de assistente bellen op het normale nummer. Voor de tijden van telefonische bereikbaarheid klikt u hier

Het inspreken van herhaalrecepten kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. De recepten wor­den tijdens onze werkdagen verwerkt en rechtstreeks door ons naar de apotheek gestuurd. De medicijnen liggen de eerstvolgende werkdag (in de middag) voor u klaar in de apotheek wanneer u vóór 12 uur inspreekt. U hoeft dus niet naar de praktijk te komen om recepten af te halen, maar u kunt rechtstreeks naar de apotheek gaan om uw medicij­nen op te halen.

Door middel van nummerherkenning kunnen wij zien vanaf welk nummer u de herhaalreceptenlijn gebeld heeft. Wij maken hier soms gebruik van om contact met u op te nemen als niet duidelijk is wat u bedoelt.

Wanneer u patiënt bent bij een andere praktijk verzoeken wij u altijd contact op te nemen met de assistente.

Twijfelt u of u wel naar de huisarts moet?
Hieronder vindt u allerlei informatie die u verder helpt.