Koudekerkseweg 86 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Praktijkondersteuner somatiek

In onze praktijk is 1 praktijkondersteuner somatiek werkzaam. Nathalie van den Dries is verpleegkundige die een aanvullende opleiding heeft gedaan om als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk te kunnen werken.

Binnen onze praktijk houdt zij zich bezig met de behandeling van patiënten met Diabetes (suikerziekte), COPD (chronische bronchitis/longemfyseem) en preventie van hart en vaatziekten.
Zij kan op verzoek van de huisarts enkele testen verrichten, zoals MMSE (screening op dementie), Doppleronderzoek (opsporen bloedvatvernauwing in de benen) en longfunctieonderzoek. Verder begeleidt zij mensen die willen stoppen met roken.

De praktijkondersteuner heeft ook een rol in de zorg voor ouderen. Zij benadert oudere patiënten in onze praktijk om in kaart te brengen of er factoren zijn die maken dat er een verhoogd risico is op ziekte of verminderd (zelfstandig) functioneren. Als dit zo is zullen zij samen met de huisarts en in overleg met de patiënt  maatregelen  nemen om dit risico te verlagen.

Alles wat de praktijkondersteuner doet gebeurt onder supervisie van de huisarts. Alle patiënten die zij ziet bespreekt zij met de huisarts.

Nathalie ven den Dries is aanwezig op maandag, woensdag en donderdag.