Koudekerkseweg 86 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Corona vaccinaties

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Het is goed om te weten dat elk vaccin dat wordt goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. Vaccineren is gratis en vrijwillig.

Wij hebben personen geboren in 1956 tot en met 1960 en mensen met ernstig overgewicht jonger dan 65 opgeroepen en gevaccineerd. Hiervoor hebben wij van de overheid de beschikking gekregen over het AstraZeneca vaccin. Verder hebben wij veel mensen gevaccineerd die op eigen verzoek met het AstraZeneca vaccin wilden worden gevaccineerd.

Wij hebben ons best gedaan om alle vaccinaties te registreren bij het RIVM zodat de vaccinaties ook zichtbaar zijn in de coronacheck app. Dit is niet altijd goed gegaan. Met name mensen die buiten het officiële programma om door ons zijn gevaccineerd zijn niet altijd correct geregistreerd. De administratie die dit met zich mee brengt is voor ons lastig. Maar ook bij het RIVM zijn vertragingen opgetreden. Als uw vaccinatie registratie niet goed zichtbaar is in de coronacheck en u bent door ons gevaccineerd dan kunnen wij de registratie alsnog in orde maken. Wij hebben daarvoor de registratiedatum en het batchnummer van de vaccinatie nodig.

Registratie buitenlandse coronavaccinaties

Het is voor ons NIET mogelijk om vaccinaties die u in het buitenland heeft gehaald te registreren. Als u wil weten wat de mogelijkheden zijn ga dan naar de volgende website van de overheid

Meer informatie

Kijk voor meer en actuele informatie op coronavaccinatie.nl.

Op deze video wordt informatie over coronavaccinatie in eenvoudige taal uitgelegd.

Ook in deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd.

U kunt ook kijken op:

Voor anderstaligen verwijzen wij naar de websites van:
Pharos: https://www.pharos.nl/coronavirus/begrijpelijke-informatie-over-het-nieuwe-coronavirus/  
en/of
Steffie: https://corona.steffie.nl/nl/

Of bel met:

  • het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).