Koudekerkseweg 86 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Corona vaccinaties

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Het is goed om te weten dat elk vaccin dat wordt goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. Vaccineren is gratis en vrijwillig.

Wij hebben personen geboren in 1956 en 1957 en mensen met ernstig overgewicht jonger dan 65 opgeroepen en gevaccineerd. Hiervoor hebben wij van de overheid de beschikking gekregen over het AstraZeneca vaccin.

Personen geboren in 1958-1960 zijn door ons opgeroepen, en hebben een eerste vaccinatie op woensdag 28 april. Zij zullen de tweede vaccinatie krijgen op woensdag 14 juli. In de uitnodiging voor de eerste vaccinatie staat hoe laat u hiervoor kunt komen. Het is belangrijk dat u zich houdt aan het tijdstip die vermeldt staat in de uitnodiging. Wij willen voorkomen dat teveel mensen tegelijk aanwezig zijn in onze praktijk. Wat het lastig maakt is dat iedereen 15 minuten in de praktijk moet wachten nádat het vaccin is gegeven. Dit is omdat er heel soms acute reacties op treden na het geven van het vaccin. Verder is het zo dat wij de vaccins krijgen in flesjes met 11 dosis en dat een eenmaal aangebroken flesje maar beperkt houdbaar is (enkele uren). Dit maakt dat wij alle vaccinaties zoveel mogelijk in één keer moeten geven. We begrijpen dat het lastig kan zijn om een uitnodiging te krijgen waarin u een dag en tijdstip opgelegd krijgt, maar we vragen uw begrip voor het feit dat voor ons de organisatie en uitvoering op een verantwoorde manier lastig is. Het betekent ook dat het lastig is om te schuiven met de vaccinatie afspraken.

Inmiddels is van het AstraZeneca vaccin bekend is dat er een zeer zeldzame bijwerking is bij vrouwen jonger dan 60 jaar die tot ernstige ziekte kan leiden. Daarom worden personen jonger dan 60 jaar opgeroepen door de GGD om te worden gevaccineerd met het Pfizer of Janssen vaccin. Mensen met een verhoogd risico krijgen daarbij voorrang. Het gaat hierbij om diegenen die normaal gesproken ook een oproep krijgen voor de griepvaccinatie. Wij hebben gegevens voor diegenen waarvoor dit geldt doorgegeven zodat zij vervroegd een oproep krijgen.

Omdat het risico op ernstig ziek worden door corona groter is dan de kans op deze bijwerking acht de overheid het wel verantwoord om AstraZeneca te gebruiken bij personen jonger dan 60 jaar. In voorkomende gevallen zullen wij personen onder 60 jaar dan ook toch vaccineren met AstraZeneca. Daarbij geldt wel dat dit alleen kan als wij ca 10 personen op één dag kunnen vaccineren om te voorkomen dat er vaccin verspilt wordt.

Meer informatie

Kijk voor meer en actuele informatie op coronavaccinatie.nl.

Hervatten vaccinatie met Astra Zenica: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/documenten/publicaties/2021/03/19/weblogbericht-astrazeneca-is-toch-veilig-hoe-zit-dat

Ook kunt u deze video bekijken waarin informatie over coronavaccinatie in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd.

Of kijk op:

Voor anderstaligen verwijzen wij naar de websites van:
Pharos: https://www.pharos.nl/coronavirus/begrijpelijke-informatie-over-het-nieuwe-coronavirus/  
en/of
Steffie: https://corona.steffie.nl/nl/

Of bel met:

  • het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).