Koudekerkseweg 86 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Corona vaccinaties

Het vaccineren tegen corona in Nederland is reeds gestart.

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Het is goed om te weten dat elk vaccin dat wordt goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen uzelf, maar ook uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. Vaccineren is gratis en vrijwillig.

Volgorde

Er zijn niet meteen voldoende vaccins voor iedereen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde. Sommige doelgroepen worden bijvoorbeeld door de huisarts, instellingsarts of werkgever gevaccineerd. In dit overzicht ziet u wie er wanneer en door wie wordt gevaccineerd.

Let op! De daadwerkelijke planning van vaccinatie is afhankelijk van onder andere goedkeuring, werking, levering en distributie van de vaccins en kan dus wijzigen

U ontvangt vanzelf een uitnodiging van het RIVM of van ons als huisartsenpraktijk wanneer u aan de beurt bent om zich te laten vaccineren.

De huisartsenpraktijk heeft geen vaccins in voorraad.

NIEUWS Vaccinatie tegen COVID-19 Astra Zenica wordt weer hervat per 22 maart 2021 na pauze gepauzeerd

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is van 15 t/m 28 maart stilgelegd door het ministerie van VWS. In het buitenland hebben een aantal personen na vaccinatie klachten zoals trombose gemeld.

In de week vanaf 22 maart 2021 begint het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca weer. De tijdelijke pauze met prikken van AstraZeneca, die op 14 maart 2021 uit voorzorg werd ingelast, is niet langer nodig. Dat is besloten op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanuit het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

 Ik ben nu 1x gevaccineerd met AstraZeneca. Wat betekent dit voor mijn 2e prik?

Tussen de twee vaccinaties met het vaccin van AstraZeneca zit 12 weken. Een 2e prik met hetzelfde vaccin wordt geadviseerd. De eerste vaccins van AstraZeneca zijn in door onze praktijken Getijden 1 (maatschap van Russen-Groen en Roebroeck ) en Getijden 2 (W. Umans) op resp. 23 en 25 februari jl. toegediend.

U hoeft niet zelf te bellen voor een nieuwe afspraak.

Uw  afspraak voor de 2de vaccinatie gaat door op:

Dinsdag 18 mei Getijden 1 ; Donderdag 20 mei Getijden 2   

Heeft u nog vragen hierover?  Zie hieronder waar u informatie kunt nalezen of opvragen:

Meer informatie

Kijk voor meer en actuele informatie op coronavaccinatie.nl.

Hervatten vaccinatie met Astra Zenica: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/documenten/publicaties/2021/03/19/weblogbericht-astrazeneca-is-toch-veilig-hoe-zit-dat

Ook kunt u deze video bekijken waarin informatie over coronavaccinatie in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd.

Of kijk op:

Voor anderstaligen verwijzen wij naar de websites van:
Pharos: https://www.pharos.nl/coronavirus/begrijpelijke-informatie-over-het-nieuwe-coronavirus/  
en/of
Steffie: https://corona.steffie.nl/nl/

Of bel met:

  • het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).